Нетоксична та багаторазова обгортка для фруктів

Нетоксична та багаторазова обгортка для фруктів

18/Август/2021(Ср) |

Композитний папір з вуглецю (оксиду графену) розробили індійські вчені.

Його можна використовувати як обгортки, щоб збільшити термін зберігання фруктів. На відміну від нинішньої технології занурення у консерванти, які адсорбуються плодами, викликаючи хронічну токсичність для споживачів; в даному випадку обгортка випускає консервант лише за потреби. Обгортку можна використовувати повторно, що неможливо за нинішньою технологією.
 
Плоди дуже швидко псуються, отже, 50% вироблених плодів витрачається даремно, що завдає величезних втрат. Звичайне консервування ґрунтується на покритті плоду смолою, воском або харчовим полімером, що може спричинити хронічні проблеми зі здоров'ям.
 
Для того, щоб вирішити цю проблему, група дослідників на чолі з доктором П. С. Віджаякумаром з Інституту нанонауки і технологій, Мохалі, Автономного інституту Департаменту науки і техніки, Міністерства науки і технологій, Уряду Індії розробили альтернативу.